a

Regels / FAQ

Onze regel en veel gestelde vragen

Onze regels

Regels en gewoonten van Survivalvereniging Jan in ’t Touw

1. Opgeven is geen optie!
Als lid van onze survival-vereniging behoor je tot een groep zeer sportieve en betrokken mensen, die in weer en wind, maar ook als de mussen van het dak vallen, gaan trainen. Je bent dus in de gelegenheid om twee keer per week: op zondagochtend van 9.00-11.00 u en op woensdagavond van 19.30 – 21.00 te trainen in ons bos en op ons veld aan de Schovenweg. Het is helaas niet toegestaan om op andere tijden te trainen in ons bos. Wij hebben daarover duidelijke afspraken gemaakt met de buurtbewoners. Bovendien kun je de vereniging niet aansprakelijk stellen voor mogelijke ongelukken, die buiten trainingstijden gebeuren.

2. Survivalrun bond
Naast je lidmaatschap bij Jan in ’t Touw is het verplicht om lid te worden van de Survivalrun bond. Zonder dit lidmaatschap ben je niet verzekerd voor ongevallen tijdens de trainingen. Op de website van de survivalrun bond is veel informatie te vinden over alles wat met survival te maken heeft en er staan ook kalenders en uitslagen op van wedstrijden.

3. Jeugdleden
De minimale leeftijd om te mogen survivallen is door de survivalrun bond bepaald en gesteld op 6 jaar. Er zijn meer speciale regels voor de jeugd. Deze zijn ook te vinden op de website van de survivalrun bond. Wij zijn blij met alle jeugdleden, want de jeugd is de toekomst. Nieuwe leden zijn van harte welkom, maar wel graag even aanmelden van te voren. Onze trainer Erik heeft zijn handen vol aan alle enthousiaste klimmertjes, en daarom is er een maximum aantal kinderen, dat hij verantwoord kan begeleiden. Een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training kan, maar alleen na overleg met de trainers Jacco of Erik. In de maanden oktober tot maart worden er geen nieuwe jeugdleden aangenomen i.v.m. het weer.

4. Begeleiding bij trainingen:
Onze vereniging kent een grote diversiteit aan leden. We hebben zeer ervaren survivallaars, wedstrijdlopers die in de top van Nederland meedoen, mensen die alleen komen trainen en allerlei variaties daar tussenin. Sommigen trainen standaard 2x per week, anderen komen veel minder vaak. Je begrijpt, dat het lastig is om de trainingen zo aan te bieden, dat ze voor iedereen aantrekkelijk en effectief zijn. We hebben een vaste trainer voor de volwassen leden: Quintin. Hij bedenkt de trainingen en verzorgt de gezamenlijke warming up en cooling down. De training is geschreven voor de wedstrijdlopers, de anderen kunnen het schema proberen te volgen of er een eigen draai aan geven. De “nieuwe” leden worden begeleid door Quintin. De niet-wedstrijdlopers moeten een manier vinden, hoe en met wie ze de trainingen willen doen. We hebben bij Jan in ’t Touw dus geen vaste trainingsgroepen, maar onze leden zijn bereid om je te helpen waar nodig. Voor het meenemen van “nieuwe mensen” naar de training geldt: welkom, maar graag van te voren overleggen met Quintin.

5. Parkeren:
Kom je met de auto naar de training? Parkeer je auto dan rechts langs de weg aan het verharde gedeelte van de Schovenweg, dus vóór de kruising. Op de zandweg en de zijwegen is het niet toegestaan om te parkeren. Zie KAARTJE op de website.

6. De Pokkershutte, ons clubgebouw:

Op zondag kun je parkeren bij de Pokkershutte aan de Loordijk te IJzevoorde. Om exact 9.00 uur lopen we gezamenlijk richting de trainingslocatie. Naderhand is er gelegenheid tot douchen in de Pokkershutte. We praten dan gezellig na aan een lange tafel onder het genot van een kop koffie of thee. Als je geluk hebt, is er iemand jarig geweest, die trakteert op gebak. Voor het gebruik van de douches en het drinken van de warme dranken wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit bedrag dien je ter plaatse contant te betalen.

7. Kleding:
Heb je een trainingslegging nodig? Onze penningmeester Gert-Jan heeft meestal broeken op voorraad, die je tegen een schappelijke prijs kunt kopen. Natuurlijk ben je vrij om zelf elders kleding te kopen. Let er dan op, dat je een broek koopt zonder ritsen. Verder is het prettig om lange kousen te dragen, een oud shirt en eventueel een thermoshirt. In de winter is een muts of een buff aan te raden in combinatie met moffen om je polsen (kant en klaar te koop of je knipt de voeten van lange kousen af). Handschoenen zijn af te raden, tenzij het handschoenen zijn die je bij het klimmen over je hand kunt schuiven of uit kunt doen.

8. Vrijwillige hulp bij activiteiten:
Een vereniging is een groep mensen die een gezamenlijk doel heeft en dus samen dingen aanpakt. Zo is ook Jan in ’t Touw ontstaan en zo kan onze vereniging blijven bestaan. Dat betekent, dat wij, behalve samen sporten, ook regelmatig samen onderhoud plegen aan de hindernissen en aan het bos en dat wij verplichtingen hebben aan het bestuur van ons clubgebouw de Pokkershutte. Daarnaast wordt er hulp gevraagd bij activiteiten, die de vereniging geld opleveren. Zo houden wij onze contributie laag. Voorbeelden hiervan zijn: onze jaarlijkse survivalrun, het bouwen van hindernissen tijdens evenementen, hulp tijdens de Zelhemse Zomerfeesten, het helpen bij survival-clinics aan groepen, het opruimen van de rommelmarkten bij de Pokkershutte, het leggen en oprollen van rubberen matten in de sportzaal van de Pokkershutte bij activiteiten. Er wordt van te voren een oproep gedaan via app of mail of je wordt persoonlijk gevraagd. Iedereen kan wel wat doen en je kunt je voorkeuren aangeven. Kun je nog geen touwen knopen, kom dan eens helpen bij een “bouwdag”. Je kunt het leren of je kunt anderen helpen met sjouwwerk of iets anders. Ook van de ouders van jeugdleden wordt verwacht, dat ze af en toe mee helpen bij diverse activiteiten.

9. Het JIT-weekend, de O.T.T., de clubkampioenschappen, het jeugdkamp:
Naast de trainingen worden er door wisselende commissies andere activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten zijn bedoeld voor AL ONZE LEDEN. Het maakt niet uit of je lang of kort lid bent en hoe snel of langzaam je bent. Voor een relatief klein bedrag maak je een hartstikke gezellig en sportief evenement mee, dat je niet snel zult vergeten. Indien je je aanmeldt voor zo’n evenement, verwachten we wel dat je ook daadwerkelijk komt. Als je onverhoopt toch niet kunt door een blessure of om een andere goede reden, dan snappen wij dat natuurlijk. Ook voor deze activiteiten kun je gevraagd worden om te helpen, bijv. bij de organisatie of bij hand- en spandiensten.

10. De JIT-survivalrun:
Onze survivalrun is een recreatieve run, geschikt voor beginnende survivallaars en jeugd, maar ook gevorderde survival-atleten hebben genoeg uitdaging. Je snapt, dat het een hele klus is om zo’n run te organiseren. Daarbij kunnen we jouw hulp zeker gebruiken. Een aantal zaterdagen vóór de run bouwen we de hindernissen en op de dag zelf verwachten wij van alle leden, dat ze komen helpen! Je kunt worden ingezet als post bij een hindernis of gevraagd worden om iets anders te regelen of te doen. Je kunt je als lid van Jan in ’t Touw niet inschrijven als deelnemer van de run! Om iedereen toch de gelegenheid te geven om het parcours te lopen, organiseren we de zaterdag ervoor onze clubkampioenschappen. Verder hebben wij altijd sponsoren nodig. Deze bedrijven krijgen een vermelding op de shirts en / of worden omgeroepen tijdens de run. Heb je zelf een bedrijf of ken je iemand, die wil sponsoren geef het dan door aan het bestuur.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de trainingstijden voor de jeugd?
De trainingstijden zijn iedere zondag morgen van 09.15 uur tot 10.30 uur, ook bij slecht weer en feestdagen.Mochten de trainingen vervallen of verplaatst worden dan wordt u op de hoogte gesteld.

Wat trek ik mijn kind aan tijdens de training?
Tijdens de training kan uw kind een t-shirt met sweater of trainingsjas en tight broek aantrekken en sport schoen. Ieder kind krijgt een T shirt met zijn of haar naam er op.
De tight broeken zijn bij Jan in ‘t Touw te koop.

Wat word er van de kinderen verwacht?
Tijdens de training zijn de trainers verantwoordelijk voor de kinderen. Van de kinderen wordt dan ook verwacht dat ze tijdens de training bij de trainer blijven en de instructies van de trainers opvolgen

Op welke manier word er training gegeven.
Jan in ‘t Touw heeft 3 vaste jeugdtrainers. De overige trainingen worden gegeven door  senioren leden die zich daar voor op geven hebben. Op de instroomgroep staan 2 vaste trainers

Hoe worden de groepen ingedeeld?
Er zijn 4 groepen, iedereen begint in de instroomgroep (4). Daar leren de kinderen de basis technieken. Als ze willen kunnen ze na een jaar een diploma halen. Er zijn 3 diploma’s,  Brons, Zilver en Goud!
Na het behalen van het diploma Brons gaan ze door naar groep 3

Mogen de kinderen vriendjes of vriendinnen meenemen naar de training om mee te trainen?
Het is niet toegestaan om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen om samen te gaan trainen zonder vooraf afgesproken met Jan in ‘t Touw. Ze mogen natuurlijk wel komen kijken.

Mogen de kinderen buiten de trainingstijden gaan trainen in het trainingsbos
Het is niet toegestaan om buiten de trainingen te gaan trainen in het bos. Er kunnen wel kinderpartijtjes worden gehouden. Voor meer informatie hier over kun je contact opnemen met Gert-Jan Vliem (info@janinttouw.nl)

Mogen de ouders mee helpen tijdens de training?
Als ouder willen mogen ze helpen bij de training. Bij iedere training kan 1 ouder mee helpen. Hiervan wordt een lijst bijgehouden.

Vrijwillige hulp bij activiteiten.

Een vereniging is een groep mensen die een gezamenlijk doel heeft en dus samen dingen aanpakt. Zo is ook Jan in ’t Touw ontstaan en zo kan onze vereniging blijven bestaan.

Dat betekent, dat wij, behalve samen sporten, ook regelmatig samen onderhoud plegen aan de hindernissen en aan het bos en dat wij verplichtingen hebben aan het bestuur van ons clubgebouw de Pokkershutte. Daarnaast wordt er hulp gevraagd bij activiteiten, die de vereniging geld opleveren. Zo houden wij onze contributie laag. Voorbeelden hiervan zijn: onze jaarlijkse survivalrun, het bouwen van hindernissen tijdens evenementen, hulp tijdens de Zelhemse Zomerfeesten, het helpen bij survival-clinics aan groepen, het opruimen van de rommelmarkten bij de Pokkershutte, het leggen en oprollen van rubberen matten in de sportzaal van de Pokkershutte bij activiteiten. Er wordt van te voren een oproep gedaan via app of mail of je wordt persoonlijk gevraagd. Iedereen kan wel wat doen en je kunt je voorkeuren aangeven. Kun je nog geen touwen knopen, kom dan eens helpen bij een “bouwdag”. Je kunt het leren of je kunt anderen helpen met sjouwwerk of iets anders. Ook van de ouders van jeugdleden  wordt verwacht dat ze af en toe mee helpen bij diverse activiteiten zijn van harte welkom om te helpen. Wij waarderen het enorm

Het JIT-weekend, de O.T.T., de clubkampioenschappen, het jeugdkamp.

Naast de trainingen worden er door wisselende commissies andere activiteiten georganiseerd. Al deze activiteiten zijn bedoeld voor AL ONZE LEDEN. Het maakt niet uit of je lang of kort lid bent en hoe snel of langzaam je bent. Voor een relatief klein bedrag maak je een hartstikke gezellig en sportief evenement mee, dat je niet snel zult vergeten. Indien je je aanmeldt voor zo’n evenement, verwachten we wel dat je ook daadwerkelijk komt. Als je onverhoopt toch niet kunt door een blessure of om een andere goede reden, dan snappen wij dat natuurlijk. Ook voor deze activiteiten kun je gevraagd worden om te helpen, bijv. bij de organisatie of bij hand- en spandiensten.

De JIT-survivalrun 

Onze survivalrun is een recreatieve run, geschikt voor beginnende survivallaars en jeugd, maar ook gevorderde survival-atleten hebben genoeg uitdaging. Je snapt, dat het een hele klus is om zo’n run te organiseren. Daarbij kunnen we jouw hulp zeker gebruiken. Een aantal zaterdagen vóór de run bouwen we de hindernissen en op de dag zelf verwachten wij van alle leden, dat ze komen helpen! Je kunt worden ingezet als post bij een hindernis of gevraagd worden om iets anders te regelen of te doen. Je kunt je als lid van Jan in ’t Touw niet inschrijven als deelnemer aan de run! Om iedereen toch de gelegenheid te geven om het parcours te lopen, organiseren we de zaterdag ervoor onze clubkampioenschappen. Verder hebben wij altijd sponsoren nodig. Deze bedrijven krijgen een vermelding op de shirts en / of worden omgeroepen tijdens de run. Heb je zelf een bedrijf of ken je iemand, die wil sponsoren geef het dan door aan het bestuur. Wij zijn blij met elke vorm van sponsoring en met elk bedrag.

VRAGEN? MAIL ONS
[contact-form-7 id=”7″ html_class=”cf7_custom_style_1″]